Altınkapı Türk Mutfağı & Et Restaurant

Wings ile %10 indirim

Wings Black ile %10 indirim

  • İndirim Wings, Wings Black, Wings Private, Wings Business asıl/ek kartlar için geçerlidir.
  • İndirim kredi kartı ekstrenize TL tutar olarak yansıtılacaktır.
  • Bu indirim, başka indirim veya kampanyalarla birleştirilemez.

Döner deyip geçmeyenlerin, döner deyip hep geri döndükleri, yılları devire devire büyümüş kebapçı: Altınkapı Türk Mutfağı & Et Restaurant

Cüneyt Altınkapı, 1978 yılında İzmir Alsancak 1444 No’lu sokakta 6 metrekarelik küçük bir köfteci dükkânı açtı. Köftelerin lezzeti kısa sürede kulaktan kulağa yayılınca 1982 yılında, “Madem köftede bir numarayım neden dönerde de epik bir marka olmayayım?” diyerek Alsancak'ta ikinci şubesini açtı. Hatta olay burada da bitmedi - ki olay hiç bitmiyor zaten - restoranın olduğu sokağa “Dönerciler Sokağı” dediler.

Üçüncü mekân 1986'da Çeşme Ilıca'da, dördüncüsü ise balık sezonunda 1998 yılında yine İzmir’de açıldı. ‘Celebrity’ olmanın zorluklarından biri olarak sevgi saldırısına uğrayan Altınkapı, Osmanlı ve Türk Mutfağı lezzetleri sunan beşinci şubesini 2002 yılında hizmete açtı. Altınkapı’nın tatlı bir yanı da var: Cevizli İncir Tatlısı’ndan Lor Tatlısı’na oradan Fırında Helva’ya koşulabilir, hatta durmadan da Ekmek Kadayıfı’na geçilebilir.

Şaşırtıcı olmayan bir bilgi olarak kömür üzerinde pişirilen, ardından Bursa tereyağı ve özel domates sosu dökülen Döner Kebap’ın en fazla tercih edildiği söylenebilir. Döner Kebabı’na arkadaş olarak Altın Kapı spesiyeli Karmakarışık önerilir. Karmakarışık ağır ağır, her çeşit kebabın tadı çıkarıla çıkarıla yenmelidir. İçinde Manisa, Acılı, Urfa, Kuzu Şiş, Domatesli ve Patlıcanlı Kebap, kırmızı et ve tavuk bulunur. Bulması kolay, lezzeti bol, bitirmesi zor, gönlü zengindir. Beyaz etlere geçecek olunursa - ki şu an geçiliyor - Piliç Izgara, Kanat, Şiş, Pirzola, Şnitzel denenirse şahane olur. İnegöl, Cızbız, Kaşarlı ve Karışık Köfte zaten menünün en eski ve ünlü üyeleri, eski günleri anmadan geçmek olmaz. Bonfile? Kuzu Pirzola? Lahmacun? Pastırmalı Pide? Hepsi sırayla ya da aynı anda yenebilir.

Altınkapı şu an Alsancak, Karşıyaka Bostanlı ve Çeşme şubeleriyle İzmir’de 500 kişiyi, Bostanlı’da 200 ve Çeşme’den 300 kişiyi ağırlayabiliyor.

2004 yılında Türkiye'nin en iyi 10 Bursa Kebapçısı, 2005 yılında Türkiye'nin en iyi Kebapçıları ve 2009 yılında da Türkiye'nin en iyi 10 Et Lokantası listelerinde ilk 10'a girdi.

Altınkapı’yı ilk keşfeden on kişi, ne yapıyor acaba şimdi?

Wingscard der ki:

Tüm “Ölümsüz tatlar ve onları arayanlar” için…

Belgeli Bilgi

Altınkapı’nın etleri Balıkesir’de bulunan özel bir çiftlikten geliyor.

Adres

A: 1444 Sok. No: 14/A İzmir/Alsancak
T: +90 232 465 15 09 / +90 232 421 62 10
W: www.altinkapi.com

Hangi Mutfak :

Döner, Et-Kebap

Oturma Kapasitesi :

1000

Otopark/Vale :

Yok

Altınkapı Türk Mutfağı & Et Restaurant tanıtım videosu